duminică, 20 iunie 2010

Dependenta de zi cu zi

A fi liber inseamna sa nu depinzi de nimic rau sau daunator. Dependenta este o pierdere a libertatii personale ce nu implica alti factori umani.
Dependenta de cafea
-desi pare un drog inofensiv, cafea isi pune jugul asupre corpului nostru cerandu-si tributul.
O cafeluta dimineata ofera un oarecare stimulent,... defapt si cu si fara e tot una, dar ne autoamagim.
Cafeaua in exces chiar dauneaza grav sanatatii. Este consumata in cantitati mari de cei care vor sa aiba energie suplimentara, de cei care isi pierd noptile,etc
Dependenta de tutun
-tutnul pare sa aiba efectul de a calma, si chiar o face, dar este un drog. Calmarea oferita de el este mai de graba de ordin psihic, al autosugestiei dacat unul medicamentos. O persoana irascibila, care se oftica din orice, si mereu este suparata, se va enerva la fel si cu si fara tutun.
Este usor sa incepi sa fumezi, dar foarte greu sa renunti.
Dependenta de internet
-dependenta de internet apare la cei care isi pierd timpul pe net jucand tot felul de jocuri, pe site de socializare, ascultand tot felul de muzica, pe chat, pe masenger, etc.
A nu se considera dependenta de internet, activitatea pe care o au cei ce lucreaza in domenii. Web designeri, blogeri, agentii de vanzari, administratori serevere, programatori, lumea online.
Copii pana in 14 ani pot devenii rapid dependenti de acest viciu. Mesengerul si chatul fiind printe cele mai periculoase pentru ei. Si asta pentru ca desi pare super interesant, le rapeste foarte mult timp: timpul copilariei lor. De asemenea site-urile de socializare, au aproape acelasi efect.
Dependenta de jocurile de noroc
Din dorinta de a castiga foloase necuvenite, cum zice o expresie legislativa, multi cad in capcana jocurilor de noroc. Si desi viseaza la castiguri fabuloase, de regula sfarsec falti, unii chiar luandu-si viata.
Dependenta de alcool
Hei, in acest caz, lucrurile sunt complicate, si asta pentru ca aproape la orice petrecere se consuma alcool. Aproape in orice restaurant se consuma alcool, aproape in toate locurile de munca se consuma alcool. In cele mai multe familii se gasesc sticle cu potiunea magica. Asa ca e foarte usor inceputul, iar continuarea depinde de om.
Dependenta de medicamente
Multi oameni au impresia ca daca toarna in ei medicamente cu pumnul nu ii va atinge nici o boala. ei bine asta este o obsesie, o teama permanenta de boala. In cele din urma chiar acele medicamente vor fi calaul.
Orice dependenta este nociva. Fiecare cu urmarile sale. Bine ar fi sa fim liberi, fara dependenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu