duminică, 27 iunie 2010

Timiditatea in secolul XXI

Multumim erei informatice, dezvoltarii tehnologiei si industriei pentru toate avantajele vietii noastre moderne.
Cand ma gandesc la bunicii si strabunicii nostri, care toata viata au muncit la munca campului imi vine sa idolatrizez secolul nostru. Cu toate astea acest secol plin de adevarate descoperiri stiintifice si tehnice ne si otraveste din punct de vedere ecologic, dar si pshilogic.
In general, noi cei care traim in aglomeratiile urbane, devenim tot mai singuri pe zi ce trece, sau cum spunea cineva: "ingramadeala de singuratate pe metru patrat."
Cu cat ne cufundam mai mult in modernism si nepetrecem viata intre blocuri din otel si beton, cu atat din ce in ce mai multi oameni devin singuri. si cand spun singuri nu ma refer la faptul ca se izoleaza intr-o cutie, ci nu prea mai exista adevarati prieteni de nadejde. Un alt aspect al civilizatiei marilor orase consta in faptul ca desi locuim intr-un bloc de10 etaje,cu cateva sute de persoane, noi nu prea stim nici cine locuieste in apartamentul de vis-a-vis.
Internetul ajuta sa iti gasesti prieteni?
Greu de spus. Poate in 10/15% din cazuri. In general, oamenilor a inceput sa le placa sa dea tepe pe internet, si nu doar tepe financiare ci si in relatiile interpersonale. Pe site-urile de socializare cei mai multi si-au creat o descriere ce nu ii caracterizeaza. Iar in site-urile de asa zise anunturi matrimoniale, greu de crezut ca va gasi cineva ceva serios.
Singuratatea si timiditatea
Timiditatea este o boala a secolului nostru, tot asa cu este si stresul. Adica nu este o boala nevindecabila, insa pentru ca cineva sa scape de ea ii trebuiesc indeplinite anumite "reguli":

  • recunoaste ca esti timid
  • incearca sa stai cat mai putin singur/a
  • incearca sa zambesti mai mereu
  • nu merge cocosat/a
  • priveste-ti interlocutorul in zona fetei, nu neaparat in ochi
  • incearca sa cunosti cat mai multe persoane
  • fii politicos/a si accepta politetea altora
  • nu iti ascunde timiditatea
  • recunoaste ca poti sa si pierzi

sursa: derscanu.net
Daca cineva a fost timid si nu mai este, il rog sa imi lase un comentariu cu cateva explicatii. In acest fel oricine ar citi acest articol si comentariile posibile, ar avea mult de castigat.


P.S.-vorba aia mareata scrisa cu rosu a ziso frate-miu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu