luni, 5 iulie 2010

Lupta impotriva comunismului

Stirea politica a anului nu este alta decat revenirea pe scena politica a Partidului Comunist Roman.
Chiar daca este la inceput, cu doar cativa membri si cateva mii de sustinatori, orice inceput, sau mai bine spus orice revenire este greoaie si inceata. Cu toate astea noul partid are de partea sa tocmai incapacitatea diverselor partide politice din Romania de a face fata greutatilor economice tot mai mari. Din ce in ce tot mai multi oameni comenteaza situatia actuala ca fiind esecul democratiei.
Faptul ca acum cititi aceasta informatie pe acest blog se datoreaza in totalitate existentei democratiei, democratie care prin insusi principiile ei de baza permite libertatea de exprimare si implicit libertatea presei. Chiar daca acesta este un simplu blog si nu un ziar cu un tiraj mare, aceasta informatie a ajuns la dumneavoastra necenzurata de nimeni, este un articol referitor la situatia politica romaneasca, scris de un oarecare. Ei bine tocmai acest drept nu il veti mai avea in dictatura, in comunism.
O mare greseala a multor oameni este sa desparta comunismul de dictatura, ca nefiind asociate, insa, unde in lumea asta comunistii sunt la putere si se poate vorbi de libertate?
Daca ar fi sa vorbim de lucrurile bune fiacute de PCR in Romania as scrie un articol aproximativ cat acesta pe care il cititi, daca insa as incepe sa scriu de toate nenorocirile facute de PCR acestei tari si locuitorilor ei, despre toate implicatiile si toate sechelele lasate mostenire, sechele care inca bantuie societatea romaneasca, as scrie poate 1000 de astfel de articole, si a doua si a treia zi, as mai scrie inca atat.
Oare cat de inculti si indiferenti putem sa fim cand este vorba de trecutul si viitorul nostru? Cand avem un bun, propietate personala si acest bun ne este furat, sau luat cu forta ne simtim nedreptatiti si vrem sa se faca dreptate, daca copilul nostru este batut sau pateste ceva rau, inebunim de furie si vrem sa strangem de gat pe cel ce a atentat la siguranta lui, daca insa este vorba de societatea noastra, de viitorul nostru si al copiilor nostri devenim impasibili si iresponsabili.
Sa ne gandim ca dupa 20 de ani de libertate inca nu am inteles ce inseamna democratia, si daca totusi unii au inteles sunt prea putini. Este adevarat ca educatia, sanatatea, armata, administratia, politia, justitia, si de fapt toate, sunt mult sub ce ar trebui sa fie. Este adevarat ca pana la a ajunge acolo unde trebuie sa fim ca tara mai este cale lunga, insa daca vom intoarce vreodata spatele democratiei nici nu vom ajunge acolo.
Imaginati-va ca maine sau peste 2 ani, sau peste 10 ani, vom deveni iarasi o tara comunista. Imaginativa ca vom avea toti locuri de munca si case. Imaginativa ca libertatea de exprimare nu va mai fi, ca presa va fi cenzurata, ca patronatele vor disparea, cultura va fi reorientata. Imaginativa puscarii imense pentru “nenorocitii de opozanti”, imaginativa un nou canal Dunare Marea Neagra unde copii vostri vor fi sclavii sistemului, imaginativa granite inchise si coada la magazin pentru o bucata de mancare. Imaginativa ca nu veti mai avea acces la tehnologie si nici nu veti mai avea curajul sa spuneti cu voce tare ce ganditi. Si puteti sa va mai imaginati multe.
Credeti ca este imposibil? Nu este imposibil, orice se poate intampla si totul depinde de noi. Noi suntem poporul acestei tari, noi suntem majoritatea, noi decidem. Inainte de a fi prea tarziu trebuie sa luam atitudine. Si daca nu toti putem sa o luam, noi bloggeri, fie mici sau mari, putem sa prezentam faptele asa cum sunt prin posturile noaste. Internetul este locul disputelor ideologice de orice fel, deci si al acestui aspect.
Durere, durere, durere….asta simt cand ma gandesc la trecut, asta simt cand ma gandesc la ce s-ar putea intampla. Eu personal voi lupta impotriva comunismului pe toate caile posibile, inclusiv  pe toate blogurile pe care le administrez, in toate locurile si domeniile unde imi desfasor diverse activitati. Niciodata nu voi accepta intoarcerea la comunism. Sunt total impotriva acestui flagel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu