miercuri, 21 iulie 2010

Nu sunt bani

E greu in Romania anului 2010. E greu pentru cei care nu sunt milionari sau hoti. E greu sa muncesti de dimineata pana seara si cand te uiti in portofel......E greu ca in ziua de salariu sa nu iti permiti mare lucru.
Nu sunt bani, este o realitate. Economie fara productie nu se poate. Nu producem ca tara mai nimic, insa consumam destul. Pentru cetateanul de rand lucrurile nu sunt roz deloc, si nici nu se intrevede un viitor mai bun. Politicienii par orbi la nevoile omului de rand, acea mare gloata, care de fapt i-a votat.
Omul de rand nu stie ca patronatele trebuie sa beneficieze de avantaje din partea statului pentru a castiga bani, bani ce ajung la bugetul de stat. Bugetul de stat din banii patronatelor, bani din impozite si taxe, accize, etc, ofera la randul sau bani salariilor bugetarilor, pensionarilor, intretinerii strazilor, etc. Tot acest cerc, spart undeva, sau ondulat, nu face decat sa se reverse asupra cetateanului o criza profunda, in buzunar.
Si cum nu sunt bani, nu putem face mai nimic. Educatia se face cu bani, sanatatea se intretine cu bani, utilitatile costa bani. Totul costa bani, nimic nu este gratis. Si daca nu sunt bani, inseamna ca suntem in saracie. Iar daca continuam asa, vom avea o saracie lucie. Iar saracia provoaca revolte, haos, distrugere, paguba, incultura, prostie, jaf, crima. Un cerc vicios ce se antreneaza cu fiecare veriga.
Sper sa nu se ajunga aici. Ar fi pacat de aceasta tara frumoasa, cu oameni de treaba, unii dintre ei. Cu un relief bogat, cu frumuseti deosebite, cu multe lucruri la care alte tari dezvoltate nici nu viseaza. Speram ca viitorul va fi mai bun, Speram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu